ICEF Berlín

ICEF Berlín

Ve dnech 2.11. - 4.11.2020 se konal veletrh jazykových škol ICEF Berlín - největší každoroční událost tohoto druhu - a poprvé virtuálně. Mých 25 schůzek se zahraničními školami ukázalo, že dobré jazykové školy situaci zvládají a dívají se do budoucna s optimismem. Nadále nabízejí prezenční kurzy, při nichž zajistí ubytování i v případě nutné katantény, poskytnou flexibilní podmínky v případě nutnosti zrušení cesty na poslední chvíli. Samozřejmostí jsou přísně dodržované hygienické podmínky.

Jako variantu k prezenčním kurzům školy nabízejí velmi kvalitní online kurzy v mezinárodních skupinách nebo s individuální výukou. Prozatím jsem o ně od českých klientů nezaznamenala žádný zájem, ačkoliv je nabízíme již od jarních měsíců, ale je pravděpodobné, že i poté, co koronavirová krize pomine, zůstanou další možností studia jazyků. 

Současné technické prostředky nabízejí dříve netušené možnosti. Některé jazykové školy nabízejí tak zvané hybridní kurzy - účastník kurzu se zapojí do výuky ve skupině z domova nebo například z hostitelské rodiny, kde tráví karanténu. Obdivuji učitele, kteří takovou výuku připravují a zvládají, nyní po několika měsících praxe i proškolení již i tato forma funguje velmi dobře a umožňuje flexibilitu, se kterou se nyní musíme všichni srovnat.


Zpět na blog