Aktuální situace na Maltě - zrušení prezenční výuky od 14.7.2021

Aktuální situace na Maltě - zrušení prezenční výuky od 14.7.2021

V minulých dvou týdnech maltské školy zvládaly více či méně dobře nápor studentů, z nichž i čeští tvořili významnou skupinu ... a musím říci, že jsem se obávala, kdy "to bouchne". Stalo se to ještě dříve, než jsem čekala, a velmi náhle. V pátek 9.7.2021 po 16. hodině na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Malty oznámuje, že s platností od 14.7.2021 je podmínkou vstupu na Maltu ukončené očkování, děti a mládež mohou přicestovat jen v doprovodu rodičů s negativním PCR testem, a uzavření všech jazykových škol pro prezenční výuku.

Důvodem tohoto náhlého opatření je nárůst nových případů onemocnění covid-19 - především v kurzech Junior. V kurzech pro dospělé a ve školách zaměřených na výuku dospělých nové případy prakticky nejsou.

Následující den - v sobotu 10.7.2021 nám odjíždí na Maltu 17 nových studentů ... večer 3 hodiny telefonů a je jasno - 2 kurzy budou zrušeny a ostatní se rozhodují odjet - akceptují od středy přechod z prezenční na individuální výuku. Příjezd na Maltu, transfery a ubytování probíhá bez problémů.

Jediné aktuální zprávy z Malty jsou o víkendu dostupné na stránkách https://timesofmalta.com/. Ve zprávách na webu i od jazykových škol zaznělo, že v příštím týdnu se bude o formě uzavření škol pro prezenční výuku dále jednat - především o umožnění prezenčních kurzů očkovaným dospělým účastníkům. Méně nadějně zní první reakce letecké společnosti Air Malta - nepočítají se změnou podmínek pro rušení letenek ze strany cestujícího, pro každou letenku zůstanou platné podmínky platné při jejím nákupu.


Zpět na blog